جهان را براي پذيرش صنايع‌دستي‌ ايران آماده کنيم

به گزارش ميراث آريا(chtn)، ابراهيم جميلي با بيان اين مطلب افزود: در صادرات صنايع‌دستي نيز تصميم‌گيري‌ها دچار نوسانات شديد بود و ما در سال‌هاي اخير جز در فرش که ارزآوري نسبتا خوبي داشته، در صادرات ساير توليدات صنايع‌دستي ناموفق بوده‌ايم.

وي با اشاره به اينکه با توجه به هزينه‌هاي بالاي صادرات، توليدکنندگان ما قادر به صادرات صنايع‌دست‌ساز خود نيستند، افزود: حال که به سختي نمي‌توان اين کالاها را به خارج کشور صادر کرد، بايد زمينه را براي ورود توريست به داخل کشور فراهم کرد.

عضو هيات رئيسه اتاق ايران ادامه داد: آمار و درصدگيري نشان مي‌دهد که صنعت توريست و گردشگري کشور ما نسبت به جاذبه‌هاي گردشگري ضعيف است، پس بايد با سرمايه‌گذاري بلند مدت امکان بهره‌برداري از تمام داشته‌‌هايمان را فراهم کنيم.

جميلي، عدم هماهنگي صنايع‌دستي با بازارهاي جهاني را عامل مؤثري بر کاهش صادرات آن دانست و بيان داشت: سليقه بازارهاي جهاني روز به روز تغيير مي‌کند و اگر نتوانيم همسو با اين سلايق تغيير کنيم بايد صادرات صنايع‌دستي را براي هميشه به فراموشي بسپاريم.

وي با بيان اينکه با بها دادن به صنايع‌دستي اين توليدات مي‌توانند، ارزش افزوده‌اي 10 برابر ساير کالاها داشته باشند، گفت: بدون آموزش صحيح و گسترش فرهنگ صنايع‌دستي در کنار حمايت و بازاريابي مناسب براي اين کالاها توسط مسوولان، هيچ گاه اين صنعت به جاي اصلي خود باز نمي‌گردد.

عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني ايران همچنين به ورود صنايع‌دستي مشابه از ساير کشورها به عنوان جايگزين صنايع‌دستي ايراني در بازار اشاره کرد و گفت: با وجود اين تصور که اين کالاها مي‌توانند جاي توليدات ما را بگيرند، اما با نگاهي دقيق به آنها مي‌توان به غير استاندارد بودن و دست‌ساز نبودن آنها پي برد.

ابراهيم جميلي افزود: نمي‌توان درهاي کشور را به روي توليدات جهاني بست ولي مي‌توان با بها دادن و حمايت از توليد کننده داخلي، کالاهاي داخلي را جهاني کرد.

111/


انتهای پیام/

کد خبر 1387013011